Nytt betonggolv i skjuthallen

Onsdag 21/10 – Lite snickerier
När vi skulle gräva ur gruset för att gjuta betonggolvet, så blev vi tvungna att bredda dörröppningen i gaveln på skjuthallen, så att den lilla Bobcat lastmaskinen obehindrat kunde köra in och ut med gruslass.
Idag påbörjade Ordföranden (Lasse) och undertecknad (Johan) arbetet med att återställa gaveln på skjuthallen. Så vi har reglat upp väggen och monterat en gammal dörr som fanns i klubbens ”bra-ha-lager”. Än så länge är dörren bara monterad på plats och det återstår att kila upp och finjustera dörrkarmen, och dörren saknar dörrhandtag.
Vi ska givetvis montera färdigt dörren vid lämpligt tillfälle, och så småningom fortsätta med bland annat ny panel på gaveln och ljudisolering invändigt i skjuthallen.
Om någon har ett dörrhandtag liggande och/eller tycker att det vore kul att hjälpa till lite med fortsatta snickerier, så får ni gärna höra av er till Lars W.

/ Johan Brandelid

Måndag 12/10  – Betonggolvet på plats
Betongbilen kom på måndagsförmiddagen och efter ett par timmar så var betonggolvet gjutet och avjämnat. Stort tack till de som kunde komma (trots att det var vanlig arbets-vardag för de flesta). Och stort tack till Arnesson’s KBD som har sponsrat oss med både material och maskiner samt Ramirent som sponsrat med endel utrustning.
Men nu är det viktigt att ingen går in på betonggolvet förrän det har härdat färdigt. Med det väder och temperatur som är nu, så tar det troligen ett par-tre dagar innan betonggolvet är färdigt att gå på. Nu är skjuthallen ”avspärrad” med ett blått rep som är uppspänt över dörröppningar och skjutplatser. Respektera denna avspärrning och gå inte in i skjuthallen så länge avspärrningen sitter uppe.

/ Johan Brandelid

Arbetet med golvet i skjuthallen fortsatte under måndagen, och nu ligger armeringsnätet på plats.
Nu när armeringsnätet ligger på golvet inne i skjuthallen, så får vi gå försiktigt inne i skjuthallen. Ett alternativ är att vi står utanför (framför bänkarna) istället när vi ska skjuta, ungefär som när vi skjuter fält. Det blir någon meter närmare tavlorna, men det får vi leva med tills golvet är färdiggjutet.
/ Johan Brandelid

På arbetsdagen (lördagen 2/10) påbörjades arbetet med ett nytt betonggolv i vår skjuthall på 25m banan, genom att grusgolvet grävdes ur (ca 10cm), vägdes av och jämnades till. Nästa steg i arbetet blir att komprimera gruset med en vibratorpadda, och det blir troligen gjort någon gång under vecka 41. Sedan ska det byggas ”gjutform” och läggas i armering innan betongplattan slutligen kan gjutas. Håll utkik efter info om arbetsdagar här på hemsidan, då arbetet underlättas ju fler som hjälper till.

Betonggolvet i skjuthallen gör att det blir lättare att samla upp tomhylsorna, som vi då kan sälja som mässingsskrot och få in extra pengar till klubbkassan. Att samla upp tomhylsor är också ett viktigt steg för att vi ska anpassa oss till kommunens miljökrav.

Skjutaktiviteter kan pågå som vanligt från skjuthallen ända tills armeringen har kommit på plats, då kommer det att vara förbjudet att gå in i skjuthallen fram tills att betongplattan är helt färdig. Visa respekt för det arbete som har gjorts – gå inte in i skjuthallen om den är avspärrad (med rep/plastband eller liknande), sparka inte upp gropar i grusgolvet (som är förberett för betonggjutning) och plocka upp tomhylsorna efter avslutat skytte (vi vill inte ha tomhylsor som flyter upp i betongen under gjutningen av golvet).

Tack till alla som kom på den första arbetsdagen. Och speciellt tack till vår sponsor Arnesson’s KBD (Karlskoga Betongdemolering) som sponsrar arbetet med både maskiner och material.

/ Johan Brandelid