För allmänheten

Kristinehamns Pistolklubb kommer att arrangera Serietävling i Fältskytte
Lördagarna  5 mars, 19 mars och den 5 april på våra banor.
Banorna är avlysta och tillträde är absolut förbjudet för allmänheten.

Tävlingen beräknas starta 09.00 och vara avslutad ca 17.00.
Störande ljud kan förekomma under tävlingen.
//Styrelsen KrPK

Kristinehamns Pistolklubb kommer att arrangera tävling i Magnumfält Söndagen  den 26 september 2021på våra banor. Banorna är avlysta och tillträde är absolut förbjudet.
Tävlingen beräknas starta 09.00 och vara avslutad ca 17.00.
Störande ljud kan förekomma under tävlingen.
//Styrelsen KrPK

Kristinehamns Pistolklubb är mån om att ha goda relationer med övriga föreningar och invånare i Kristinehamns, och en del i detta arbeta är att försöka informera så mycket om vår verksamhet som möjligt.
Om det är någonting ni undrar över så tveka inte att maila oss på styrelsen@krpk.se

Denna sida är speciellt framtagen för att ge allmänheten ytterligare information om klubben och vår verksamhet.

Här kan du läsa Kristinehamns Pistolklubbs verksamhetsberättelse för 2017

Vi börjar med att förtydliga lite om vad skytte är.
Skytte är en enormt stor idrott i Sverige, och bedrivs i huvudsak inom två förbund.
Svenska skyttesportförbundet och Pistolskytteförbundet.
Båda dessa förbund bedriver träning och tävlingsverksamhet på elitnivå, med både Svenska Mästerskap och Riksmästerskap på programmet. En del grenar är även OS grenar, vilket vi bland annat kunde följa i Brasilien 2016.

Kristinehamns Pistolklubb tillhör bedriver skytte inom Pistolgrenarna i respektive förbund.
Inom Kristinehamns kommun finns en annan klubb som inriktar sig på Gevärsdelarna inom Svenska sportskytteförbundet. Denna klubb heter Kristinehamns skytteklubb, och har sina skjutbanor på skyttecentrum, inte långt från våra skjutbanor. Ni kan läsa mer om dom på deras hemsida.

Norr om våra banor finns även en Jaktskyttebana som går under namnet korthållsbana 2. Denna skjutbana används ibland vid tävlingar av Kristinehamns Pistolklubb, men ofta används den banan av jägare som tränar inför älgjakten, eller för skjutprovet i jägarexamen, då den banan även har möjlighet att träna på rörliga mål.

Kristinehamns Pistolkubb bedriver skytte på våra banor vid Magasinsvägen i sydvästra delen av Kristinehamn.
Titta under ”Kartor” till vänster.
Du kan även få en förtydligande bild över var vi har våra skjutbanor, i förhållande till de andra föreningarnas skjutbanor.
Kartbild eller Satelitbild

Vi har idag i klubben över 100 medlemmar, där huvuddelen är aktiva skyttar som genomför tävlingar både internt och externt. Som ni kan läsa i verksamhetsberättelsen ovan, så lyckas vi i klubben även bra på mästerskapen i landet.
För att lyckas prestera bra resultat på tävlingar, så måste de aktiva i vår idrott, träna hårt, ofta och länge, precis som i alla andra idrotter.
Detta innebär att vår skjutbana används i princip varje dag, vid olika tidpunkter, för så kallar fri träning.
Fri träning innebär att någon eller några skyttar tillbringar ett flertal timmar, för att träna upp någon färdighet, eller för att trimma in vapen och ammunition.
Utöver den fria träningen så anordnar klubben organiserade träningar och interna cuper 5 dagar i veckan.

Klubben brukar varje år anordna 4-6 tävlingar där ett hundratal skyttar från hela landet besöker oss för att tävla.
Många långväga deltagare brukar även stanna kvar några dagar för att besöka andra sevärdheter i Kristinehamn. De brukar ofta berömma vår stad för att vara en mycket trevlig stad.

Vilka är då vi som ägnar oss åt skyttesport, och då specifikt skyttesport inom pistolgrenarna?
För att kunna få licens på ett eget vapen, som man sedan kan träna och tävla med, så måste man vara medlem i en skytteförening, man måste vara över 18 år, klara vissa skjutkrav, och man måste vara en skötsam medborgare.
Polisen är mycket noga med vilka de beviljar licens till, och vi som klubb ser det på samma sätt när vi godkänner vilka som får bli medlemmar i klubben. Nybörjare som ännu inte klarat kraven får under övervakning av en skjutledare, låna vapen för att övningsskjuta.
Dessa krav gör att en pistolskytt ofta är något äldre än vad andra idrottare inom andra sporter är. Pistolskyttarna hos oss har åldern från 18 år upp till runt 80 år. Vi har både män och kvinnor aktiva i klubben.

Är du intresserad av att börja skjuta, eller vill veta mer om skyttesport, är du varmt välkommen att kontakta oss.

MVH
Styrelsen för Kristinehamns Pistolklubb