Fältskjutning där nybörjarna utmanar alla fältskyttar den 31 juli klockan 10.00

Återigen anordnar vi en fältskyttetävling där nybörjarna (2020 och 2021) utmanar alla fältskyttar. Alla skjuter C-vapen. Nybörjarna och Veteranerna skjuter samtliga 8 stationer med stödhand övriga enhand. Nybörjarna har fri skottfördelning på samtliga stationer medan övriga har min ett. Det vil säga att övriga måste skjuta minst ett skott på varje figur medan nybörjarna som är smarta skjuter endast  de stora figurerna.
Skjuttiderna är lite anpassade efter nybörjarna men kommer att skärpas något till näst kommande tävling. Så bli med  den 31 juli klockn 10.00.
Vi ses på banan straxt före 10.00 på lördag. Se resultatet under för medlemmar/ Resultat fältskjutning.
//Styrelsen

Det blev en spännande tävling där tre av nybörjarna gjorde finfina resultat. Vann gjorde Emil Lennartsson med 48 träff av 48 möjliga samt 3 Guld GRATTIS till första segern.
Trea blev Sandra Lennartsson med finfina 46 träff och 1 Guld.  På fjärdeplats kom Mats Nilsson med utmärkta 44 träff och 1 Guld.
Den 31 juli skjuter vi nästa Fälttävling kom då oavsett om du är nybörjare eller inte så får en spännande tävling.
//Lasse W

För att stimulera fler att även skjuta fältskjutning anordnar vi två lördagar under juli månad klockan 10.00 fälskjutning där de som deltagit i nyböjarkurserna  2020 och 2021 tävlar mot mer erfarna fältskyttar. Här kan vem som helst vinna.
Alla skjuter C-vapen. Nybörjarna och Veteranerna skjuter samtliga 8 stationer med stödhand övriga enhand. Nybörjarna har fri skottfördelning på samtliga stationer medan övriga har min ett. Det vil säga att övriga måste skjuta minst ett skott på varje figur medan nybörjarna som är smarta skjuter endast  de stora figurerna.
Skjuttiderna är lite anpassade efter nybörjarna men kommer att skärpas något till näst kommande tävling. Så var med från början den 17 juli klockn 10.00.
Vi blandar erfarna och nybörjare för erfarenhetsöverföring och säkerhet.
Minst en station motsvarar tillämpningsseriens guldfordringar.
Jag hoppas att så många nybörjare och övriga skyttar ställer upp och inspirerar varandra till ökat fältskytte.
Givetvis noteras alla klarade guldserier.
Efteråt skjuter de som vill och har tid grovfält.
Hälsningar
Lasse W
Ordf.KrPK