Att vara medlem

Att vara medlem hos Kristinehamns Pistolklubb innebär så mycket mer än att bara skjuta med en pistol på en tavla. Den sociala biten är även viktig där vi har gemensamma aktiviteter, så som att vi åker på tävlingar, utbildningar och arbetskvällar. det är viktigt att du som medlem ställer upp på våra gemensamma arbetskvällar, där vi reparerar och ställer i ordning banorna, för fortsatt verksamhet.

En del av tjusningen med att hålla på med skytte är att oavsett om du är kille eller tjej, gammal eller ung, så har du möjlighet att hålla på med pistolskytte som idrott. Pistolskytte är dessutom, tillsammans med några andra få idrotter unika med att både killar och tjejer tränar och tävlar tillsammans i vissa  klasser där man deltar på lika villkor.

Då vi använder oss av vapen och ammunition som idrottsredskap är det av yttersta vikt att det upprätthålls en hög säkerhet, både på och utanför banan. Att säkerheten efterlevs är allas ansvar som vistas på och kring en skjutning. Som ny i en förening tränar man alltid tillsammans med andra och under uppsyn av ledare. Träningar och tävlingar genomförs med fasta rutiner för att alla ska känna trygghet och för att vara säkra på att man följer säkerhetsbestämmelserna.

 

Här hittar du vårt skjutprogram

Här hittar du Träningstips

Här hittar du information om vapenlicens

Här hittar du loggboken