Pistolskyttekort + Nybörjarskytte

Kristinehamns Pistolklubb erbjuder utbildning för Pistolskyttekort

En gång per år, vanligtvis på våren så drar vi igång nybörjarskytte. Då ges även utbildning för pistolskyttekort.
Vi tar in nya medlemmar under hela året, och om du känner någon i klubben, som kan ta lite extra ansvar för dig, så finns möjligheten att vara med och skjuta tillsammans med den/oss då du blivit antagen som medlem, även innan vi dragit igång den formella nybörjar- och pistolskyttekursen.

Är du intresserad av pistolskytte, och funderar på att bli medlem i en klubb, så är detta den perfekta nybörjarutbildningen för dig.

Exakta tidpunkter för uppstart av pistolskyttekort utbildningen, presenteras på vår hemsida  några veckor innan kursen startar. Tidigare år har utbildningen skett på alla tisdagskvällar från slutet av april till början av juni, då vi avslutar med prov för pistolskyttekortet.

För att få gå pistolskyttekursen så måste du vara medlem i klubben. Medlemskap kan ansökas i samband med att du anmäler intresse för att gå kursen, om du inte redan sedan tidigare blivit antagen som medlem.

Pris: 2500kr för hela utbildningen.
I avgiften ingår utbildning i Pistolskyttekort, provkostnader, lån av vapen, all ammunition vid utbildningstillfällena och innevarande års medlemskap.
(om du redan betalat medlemsavgiften och är medlem i kubben sedan tidigare, så betalar du enbart 1600kr för utbildningen.)

Betalning ska göras till innan utbildningen startar.

Vi kommer under tillfällena att berätta lite om klubben, gå igenom en del säkerhetsföreskrifter som ni behöver veta, lite grundläggande utbildning i vapnen och hur man skjuter, samt självklart en hel del riktig skjutning.

Du skulle behöva ett par hörselskydd. Vi har ett fåtal hörselskydd till utlåning, men det är bättre om du kan ha med egna.

Om du redan är medlem och vill gå kursen, så anmäler du detta till någon i styrelsen, som reserverar en plats till dig.

Om du ännu inte är medlem i klubben, så skickar du in medlemsansökan enligt länken nedan, och anmäler via mail till styrelsen@krpk.se att du anmäler intresse för att gå kursen, och att du ansökt om medlemskap.

Skyttesportförbundet har en bra dokumentation där man kan läsa om vad som gås igenom på grundutbildningen. Den hittar du här.

Här kan du läsa den grenspecifika delen som avser pistol.

Här kan du ladda hem skjuthandboken, där alla regler står.

Du kan läsa mer här om hur man blir medlem,

Du kan hitta vårt skjutprogram för innevarande år här.