Nybörjarkurs – Pistolskyttekortet


Nu startar vi vårens nybörjarkurs för Pistolskyttekortet, den har blivit lite försenad på grund av Corona-restriktioner, men nu drar vi igång den 1/6, när regeringen lättar på vissa restriktioner. Men vi tänker att vi ändå inte ska vara fler än 8 personer på kursen, eftersom teorilektionerna blir inomhus.
Kursen ger grundläggande kunskaper om säkerhet, vapenhantering, regler för olika skyttegrenar, och inte minst lagkrav för att söka licens och krav på förvaring för enhandsvapen. Pistolskyttekortet är pistolskyttets ”greencard”.

Kursen kommer att genomföras vid 8 kurstillfällen, 6st tisdagskvällar kl 18-20, med teori och skjutträning, samt 2 st teoripass på söndagsförmiddagar kl 10-11.30 med möjlighet till skjutträning tillsammans med andra klubbmedlemmar kl 12-13. Så kursen avslutas tisdagen den 6/7, före industrisemestern.

För att anmäla intresse till kursen så mailar du till styrelsen@krpk.se. Vi har några platser lediga (i skrivande stund), så först till kvarn. Men på grund av det begränsade deltagarantalet som vi kan erbjuda plats nu, så planerar vi också att köra en kurs till under hösten.

För att delta i kursen ska man ha ansökt om medlemsskap i klubben. Mer information på klubben sida:
https://krpk.se/pistolskyttekort-nyborjarskytte/