SommarCupen 2024 startar Torsdagen den 4 juli klockan 17:45.

Vi samlas senast 17:45 för en kort genomgång innan tävlingen börjar.
Förändring av Sommarcupen genomförande mot tidigare avisering.
På grund av vridmålens kondition och på begäran kommer snabbdelen att skjutas som kravet på guldfordringarna för Tillämpningsserie med C-vapen. Det vill säga att man skjuter 6 skott mot en ringad  C30 figur med en skjuttid på 15 sekunder med skjuställning stående 45 grader. (stödhand tillåten för de som vill).
I tävlingen räknas endast poängen men vid 6 fräff erhålls också ett tillämpnings guld (TG).
SommarCupens skjuts i tre klasser Nybörjare 2023 ooch 2024 som tävlar om egna priser, övriga skyttar C eller B-vapen max kaliber .32 samt en grovklass med A- och R-vapen. Regler enligt Skjuthandboken tillämpas.
Tävlingens precisionsdel skjuts mot den vanliga Int.precissionstavlan med max skjuttid 5 min som vanligt och omfattar 4 serier om 5 skott, innan dess en provserie.
Därefter skjuts tillämpningsdelen enligt ovan med 3 tävlingserier om 6 skott  som föregås av en provserie. Skjutkomandon som i fältskytte kommer att ges med högtalare.
Precissionsdelen och tillämpningdelens poäng  summeras var för sig och summan av precissions-och tillämningdelens bildar tävlingsresultatet.
Totalt omfattar tävlingen 2 provserier och 7 tävlingsserier totalt 49 skott.
Guldserier kan erhållas i såväl precissions- som tillämpningdelen Tävlinge skjuts på torsdagr klockan 18.00 med början den 4 juli 2024 och avslutas med final torsdagen 1 augusti 2024. Prisutdelnig sker direkt efter finalskjutningen där vi firar segrarna och alla deltagare med kaffe och tårta.
Summan av de två bästa resultaten räknas som ditt tävlingsresultat. Det medger deltagande i både fin och grovklassen.

Vi hoppas på spännande tävling med många fina resultat och att många tar tillfället i akt att utöka antalet guldserier och komplettera med tillämpnings guld.
Hälsning
Styrelsen

Se delresultat här.
Se Cupresultat här.